17. 10. 2017

Ko hodimo, korakamo k zdravju

Danes je Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, Fakulteto za šport in z Ministrstvom za zdravje RS predstavilo akcijo Zakorakaj k zdravju.

Akcija je nadaljevanje vseslovenskega projekta – ozaveščanja o moških rakih Pravi moški, ki je bila prvič izvedena lansko leto s ciljem, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in da bi čim več zbolelih preživelo. V letošnji akciji bomo s sloganom Zakorakaj k zdravju poudarili pomen redne telesne dejavnosti, ki občutno zmanjša tveganje, da bi zboleli za rakom.

V središču letošnje akcije je povabilo širše javnosti k hoji, ki ima vrsto zdravilnih in blagodejnih učinkov; hoja je ena najbolj učinkovitih, celovitih, varnih in dostopnih oblik vadbe; ko hodimo, korakamo k zdravju.

 

Naredite velik korak

Spletno stran izogniseraku.si smo nadgradili tako, da ljudi spodbujamo k redni hoji; šteli bomo prehojene korake, metre in kilometre ter se trudili, da bi hoja postala vsakodnevni ritual – ne samo moških, ampak celotne slovenske javnosti.

Vas je ob branju teh vrstic zamikalo, da bi šli na sprehod? Odlično! Nadenite udobno obutev, primerno se oblecite in pogumno zakorakajte k zdravju. Pokukajte še na povezavo Naj lokacije, tam boste našli namige za kakšno novo lokacijo, ki je morda še ne poznate.

Svoje prehojene korake in dosežke lahko objavljate  na spletni strani www.izogniseraku.si in se medsebojno spodbujate k nadaljnjim »zdravim« podvigom.  Akcijo lahko spremljate tudi na Facebook strani Pravi moški.

 

Novice
About Petra