10. 11. 2016

Pravi moški so tekli na 21. Ljubljanskem maratonu

Projekt so množično podprli člani športnega kluba Olimpija triatlon klub in drugi posamezniki, ki so si  nadeli majice Pravi moški prostovoljca-2
in na ta način ozaveščali med tekači in obiskovalci maratona. Športnikom se za aktivno podporo in sodelovanje iskreno zahvaljujemo.

Med preventivnimi ukrepi pred različnimi bolezni je redna telesna aktivnost, zato se je projekt Pravi moški, ki ozavešča o moških rakih, njihovem preprečevanju in zdravem načinu življenja priključil 21. Ljubljanskemu maratonu.

Na spremljevalnem sejmu maratona »Tečem« EXPO na Gospodarskem razstavišču so lahko obiskovalci na stojnici Društva onkoloških bolnikov Slovenije v kvizu preverili, ali so »pravi moški« in kako dobro poznajo problematiko moških rakov. Na stojnici se je ustavilo precejšnje število ljudi Najpogosteje so obiskovalci izpostavili strah pred zdravniškim pregledom ter izkušnjo samega pregleda.

Obiskovalci so povedali, da poznajo projekt Pravi moški, da se spominjajo obcestnih plakatov, ki so po Sloveniji nagovarjali ljudi, kdo je pravi moški, da se srečujejo s projektom preko letakov v zdravstvenih čakalnicah, kar potrjuje pomembnost in upravičenost njegovega nastanka ter nadaljnjih aktivnosti, ki jih pripravljamo za ozaveščanje moških o zdravem načinu življenja in preventivi pred rakavimi obolenji.

 

Novice
About Petra