O projektu

Namen

Namen projekta je ozaveščati o najbolj razširjenih rakih med moškimi. Z večjim poznavanjem bolezenskih znakov in ključnih dejavnikov tveganja se namreč lahko izognete številnim zapletom, ki jih nepoznavanje ali odlašanje prineseta.
Vzemite si nekaj minut in pozorno preberite vsebine. Od tega sta lahko odvisna vaše zdravje in sreča vaših bližnjih.

Razlogi za pobudo

Podatki niso spodbudni: med rojenimi leta 2014 bo eden od treh moških do svojega 75. leta predvidoma zbolel za rakom. Kljub hitremu razvoju medicine, lahko za svoje zdravje še vedno največ naredite sami.
Prav temu je projekt »pravi moški« namenjen: spodbuditi moške k bolj zdravemu načinu življenja in večji pozornosti na vse telesne spremembe. Ta dejavnika sta namreč ključna za preprečevanje in pravočasno odkrivanje najpogostejših rakavih obolenj, ki občutno zvečajo zmožnosti za uspešno zdravljenje.

Komu je namenjen

Projekt je v prvi vrsti namenjen pravim moškim. Tistim, ki držijo svojo usodo trdno v rokah in prevzemajo odgovornost za svoje življenje, zdravje in splošno počutje. Moškim, ki se zavedajo, da s skrbjo za svoje zdravje skrbijo tudi za srečo in dobrobit svojih najbližjih.
Projekt pa je namenjen tudi ženskam, ki želijo spomniti svojega moža, partnerja, sina, brata, očeta, prijatelja … na spremembe zdravja ter ga ob prvih telesnih spremembah spodbuditi k čim prejšnjemu obisku zdravnika.
A ne glede na spol je projekt namenjen vsem, ki se želijo izogniti tej težki bolezni in jih iskreno zanima, kaj lahko sami storijo.